Eerste punt voor dames 1

Een nieuw team, een nieuwe trainer/coach, een nieuw tenue, een nieuwe klasse. Dames 1 ging zaterdag 19 september met frisse moed naar Groningen. In sporthal ‘De Brug’ was Oranje Nassau dames 5 de tegenstander. Met al dat oranje deed het bijna pijn aan de ogen, maar we konden wel concluderen, ‘ons’ oranje was toch een stuk mooier dan het fletse oranje van de tegenstander.

De eerste set begon met Anniek, Moniek, Hilde, Tamara, Diana, Annelieke en Paulien. Naast Henk stelden Iris, Daniek en Elyn zich op. Ook Miriam nam plaats op het bankje (de attente scheidsrechter kwam zelfs nog even vragen of ze liever een stoel had). We waren er klaar voor, het kon beginnen. Het was allemaal nog even wennen in het veld en ON nam het initiatief. Tamara wist de boel van 10-5 achter nog naar 11-10 voor te serveren maar helaas was deze opleving van korte duur. De meiden wisten het ON niet moeilijk genoeg te maken en ondanks dat Henk nog ingreep met wat wissels kon het niet voorkomen dat de setwinst naar de thuisploeg ging .

De tweede set ging het allemaal een stuk beter. De dames stonden zelfs met 8-18 voor! Toch zakte het aan het einde van deze set al weer in. Veel persoonlijke fouten werden gemaakt en gelukkig was er de tien punten voorsprong. Hierdoor kon voorkomen worden dat ON toch nog de setwinst pakte, de winst ging met 23-25 naar VCO! Het eerste punt was binnen!

De derde en vierde set was er helaas niet meer zoveel te beleven. De vijf supporters voor Onstwedde (meer dan de thuisploeg) zagen de VCO-ers vooral tegen zichzelf spelen. Het niveau van bijvoorbeeld het Ritolatoernooi in Zuidlaren werd bij lange na niet behaald. De ervaring van ON zorgde ervoor dat de thuisploeg niet eens volle bak hoefde te spelen om met 3-1 te winnen.

Al met al is er weer genoeg om de komende week op te trainen. Vrijdagavond 25 september is de tweede wedstrijd al weer. Dan moet het team tegen Smash/B

Voor de liefhebbers: het is om 19:00 uur in Beilen!