3-2 verlies bekerronde 2

Op woensdagavond zijn we vertrokken naar Scheemda om de tweede ronde van de beker te spelen tegen dames 2 van Abiant Set Uppers.

De eerst set moesten we even inkomen. Hier en daar wat foutjes. Gedurende de set liepen we vrij gelijk op met een paar punten achterstand. Aan het einde van de set wisten we toch de draad weer op te pakken, en haalden deze set binnen met 22-25.

De spanning was er af, op naar de tweede set! Deze ging helaas wat minder goed dan gedacht. Na een sterke serve serie van de tegenpartij stonden we inmiddels op een flinke achterstand. Deze achterstand hebben we niet meer goed kunnen maken en deze set hebben we verloren met 25-15.

Koppies weer leeg, en door naar de derde set. Deze set begonnen we met een goede voorsprong. Helaas hebben we de voorsprong niet kunnen behouden. We kregen geen grip op de harde, onvoorspelbare ballen van de tegenpartij. En zelf wisten we de ballen niet af te maken. Dus ook deze set ging jammer genoeg met 25-20 naar Set Uppers.

Tijd voor de vierde set, alles of niets! We hadden nog lang geen zin om naar huis te gaan, en gingen daarom vol voor die vijfde set. Met veel enthousiasme, energie en vechtlust hebben we de vierde set overtuigend binnen gesleept. We lieten goed volleybal zien. De pass kwam goed, zodat er lekker veel aangevallen kon worden. Ook hadden we de tegenpartij goed onder druk met onze serve. Eindstand: 25-12!

Daar was 'ie dan: onze allereerste vijfsetter van dit seizoen. Nog vol energie van de vorige set moesten we de vijfde set gaan spelen. Onze vechtlust was net zo aanwezig als in de vierde set. Maar Set Uppers herpakte zich, en gaf zich niet zomaar gewonnen. De hele set liep gelijk op, en wat was het spannend. Maar helaas ging Set Uppers er van door met de winst (16-14).

Ondanks dit nipte verlies, kunnen we terug kijken op een mooie wedstrijd, met vooral veel goede dingen. Helaas zijn we geen ronde verder in de beker, maar hebben we wel ervaring op gedaan die we mee kunnen nemen in de competitie.