Eerste overwinning dames 1!

De dames van VCO ’72 hebben zaterdagmiddag in De Bast de eerste overwinning van het seizoen behaald. Tegen Smash D2 uit Beilen werd het na een spannende wedstrijd 3 – 1 voor de ploeg uit Onstwedde.

In de eerste set slaagde VCO ’72 er in de tegenstander onder druk te zetten. Zo had de ploeg uit Beilen veel moeite met de service van Annelieke van Hoorn en waren de Onstwedder dames aanvallend sterker. De set werd met 25 – 17 gewonnen door de VCO Dames. in de tweede set kwam de jonge ploeg van Smash beter in de wedstrijd. Er was steeds een voorsprong van zo’n vijf punten voor de ploeg uit Drenthe. Aan het einde van de set werd het toch nog spannend. De ploeg van trainer/coach Henk Koops knokte zich terug tot 24 – 24, maar bij het tweede setpoint voor Smash werd er een fout in de verdediging gemaakt, waardoor de set met 26 – 24 naar Smash ging.

De derde set was weer voor de VCO-dames, die aanvallend en verdedigend goed speelden. Libero Paulien Baas wist de de ballen goed bij spelverdeler Anniek Elzen te krijgen, die de aanvallers in stelling kon brengen. Moniek Kruiter en Diana Wilzing wisten zo de nodige punten te maken. De set ging met liefst 25 – 13 naar VCO ’72. De vierde set ging lange tijd gelijk op, maar in de slotfase slaagde de ploeg uit Onstwedde er in een voorsprong te nemen van drie punten. Toch kwam Smash nog terug tot 24 – 23, waarna Tamara van Dijk uit een goede aanval het laatste punt wist te maken: 25 – 23 voor de VCO-dames.

Door dit resultaat hebben de dames nu in totaal vijf punten, waarmee ze nog steeds op de laatste plaats in de poule staan. Het gat met de nummer 11 is echter nog maar 1 punt. 3 oktober

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.