VCO H2 wint van VSV H2

Begin oktober stond in De Bast de derby tussen VCO ’72 H2 en VSV ’74 H2 op het programma. Bij een derby hoort een neutrale scheidsrechter, dus was Jan Huiges, woonachtig in Smeerling aangewezen als leidsman voor deze wedstrijd.

VSV kwam naar Onstwedde met oudgedienden als Manfred Loning, Fedde Kuiper en Jan Groenewold in de gelederen en was van plan het de VCO-heren lastig te maken. En dat lukte ook vrij aardig……

In de eerste set was er steeds een voorsprong voor de VCO-heren. Ondanks een harde klap van Harm Jan Kuper aan het begin van de set, bleven kanonskogels aan de kant van VSV verder uit. VCO speelde degelijk met op mid Hans Krijsman en Gerben Huiting, Erwin Ananias en Bert de Roo op de buitenaanval, Jan Hidde op spelverdeling en Jan Wilzing in de diagonaal. Blokkerend stond het goed en zo ging de eerste set naar de Onstwedders met 25 – 19. In de tweede set kwam Elwin Wubs in het veld voor Erwin. Lange tijd leek er niets aan de hand en leek VCO op weg naar setwinst. In de slotfase ging het toch nog mis. Jan Groenewold serveerde en zijn service bleek erg lastig te verwerken. VSV lukte het op voorsprong te komen en op het eerste setpoint was het raak voor de Vlagtwedders: 25 – 23.

Met de gemoedelijkheid was het vervolgens wel gebeurd. VSV reageerde op beslissingen van Jan Huiges, probeerde het psychologische spelletje te spelen, maar haalde zichzelf daarmee uit het spel in plaats van de tegenstander en zo kon de ploeg uit Onstwedde in de derde set  weer een voorsprong nemen. Elwin en Gerben maakten een aantal belangrijke punten, terwijl ook good-old Jan Wilzing zich weer liet gelden. Ondanks twee time outs van Geert Vos namens de Vlagtwedders behield VCO de overhand en won de set met 25 – 18.

In de vierde set ging het lange tijd gelijk op. In de slotfase lukte het de ploeg uit Onstwedde om een kleine voorsprong te nemen. Gerben Huiting ging nog door zijn enkel en viel uit, maar ook deze set ging naar de Onstwedders, nu met 25 – 20.

Een terechte, maar wel zwaar bevochten overwinning tegen een goed verdedigend VSV. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken kon er na afloop onder het genot van een hapje en een drankje weer rustig worden na beschouwd in de kantine.