Meisjes B1 start voortvarend

Zaterdag 23 september werden de eerste thuiswedstrijden van het nieuwe seizoen afgewerkt. In sporthal De Bast moest eerst meisjes B1, gevolgd door dames 1 en om 19.00 uur kon heren 1 aan de bak.

Meisjes B1 kreeg een tegenstander uit Zwolle op bezoek, Voorsterslag MB1. Een onbekende opponent die door de sluiting van de N33 bij Gieten via Groningen werd omgeleid en uiteindelijk 1 uur en 20 minuten onderweg was om in Onstwedde te komen. Er kwamen een aantal grote meiden de sporthal binnen, lengte genoeg dus bij de zwollenaren, het zou wel eens een zware dobber kunnen worden….
Dat werd het ook, maar meer voor de tegenstander. Vco begon voortvarend, met goed spel en enorme servicedruk kreeg Voorsterslag geen enkel vat op het spel. Met gemak werd de eerste set binnengehaald, 25-11! De tweede set ging door de wisselingen iets minder vloeiend maar ook nu kwam de onstwedder ploeg geen moment in de problemen: 25-18. In de derde set werd de beginopstelling weer neergezet en wederom was het een walk over. Zoals eerder genoemd was de servicedruk hoog, de pass werd goed gegeven zodat set upper Tessa Wubs de aanvallers goed kon bedienen. Vooral Floor Geertsema was goed op dreef en ramde een aantal punten keihard binnen. Daarbij mogen uiteraard de andere aanvallers Marriët Wilzing, Erian Meijer, Maaike Reints en Emma Meijer niet worden vergeten, ook zij maakten de aanvallen prima af. Laatstgenoemde speelde als diagonaal een puike wedstrijd, de haar geboden aanvalskansen werden goed binnengeslagen en ook als tweede set upper ging het prima!! Invallers Daphne Huls en Tessa Heidekamp bleven deze keer iets langer aan de kant dan ze gewend waren, in het kader van “never change a winning team” is de basisopstelling langer blijven staan.. Na de derde set was natuurlijk de buit weer binnen en verslapte het spel enigszins. Dit resulteerde in slordiger spel waar Voorsterslag hun kans bij rook… en ook greep! Met 22-25 wisten zij de laatste set naar zich toe te trekken. Ondanks dit setverlies toch weer een puik resultaat neergezet!