Het seizoen van heren 2

Heren 2 heeft het seizoen afgesloten met een keurige derde plaats. Twee teams in deze klasse bleken duidelijk te sterk. Flash/Veendam H3 werd kampioen met 62 punten voor LIS H1 uit Wildervank met 57 punten. VCO Heren 2 behaalde 47 punten. Wel waren we de enige ploeg die wisten te winnen van Flash (3 – 1 winst thuis).

De vaste kern van heren-2 bestond uit Jan Wilzing, René van den Hoek, Elwin Wubs, Aike Wilzing, Jan Hidde Wilzing, Bert de Roo, Hans Krijgsman en Bastian Boels. Aan het begin van het seizoen konden we ook nog gebruik maken van de diensten van Herman Mulder en Martin Lantinga. Tegen Flash speelden we thuis één van onze beste wedstrijden, evenals de uitwedstrijd tegen LIS (2 – 2), uit tegen Doles (3 – 1 winst) en thuis tegen Volop ’69 H1 (eveneens 3 – 1 winst). Aan de andere kant waren er uiteraard ook mindere wedstrijden en is Heren 2 een team dat ook naar de tegenstander toe vaak erg sociaal is. Zo laten we altijd wel een setje liggen tegen de ploegen die onderaan staan (Volop ’69 H2 en Tyfoon H4). Kortom VCO ’72 Heren 2 is een team dat zich moeiteloos aanpast aan het niveau van de tegenstander.

Een aantal hoogte- en dieptepunten op een rij:

Mooiste set: Eerste set thuis tegen Flash/Veendam: 30 – 28 winst. De spelverdeler van Flash ging in deze wedstrijd bij de eerst rally door zijn enkel en een goede vervanger was er niet. Gevolg: de enige nederlaag van het seizoen voor de ploeg uit Veendam.
Slechtste set: vierde set uit tegen VKM (Muntendam): 25 – 6 verlies. Eerste twee sets gemakkelijk gewonnen, derde set ongelukkig verloren en vervolgens loopt er niets meer aan onze kant……
Hete douches: Flash Veendam (kort douchen, anders brandwonden…..). Ze hebben waarschijnlijk korte lijntjes in Veendam met het Martini Ziekenhuis in Groningen.
Retro-douches: VKM (Muntendam). Je waant je 30 jaar terug in de tijd.
Hoezo douchen: Zuvoc (Noordbroek). Een nieuw complex (MFA). Douches zien er keurig uit, maar weinig water (bovenin het gebouw). Ook het vullen van de zes drinkbussen duurde hier ongeveer een kwartier………
Minst prettige hal: Nog steeds De Ruitershorn in Muntendam met stip op één. Erg lawaaierig en geen netten tussen de velden, waardoor de bal steeds in het naastgelegen veld terecht komt. Maar dit duurt niet lang meer, want de voormalige manege zal volgend jaar de slopershamer ten deel vallen.
Drinkbussen: Eén keer vergeten in Veendam, maar geen nood: flesjes water gekocht in de kantine.
Digitaal Formulier: Loopt prima bij Zuvoc. Bij Volop proberen ze het voor het tweede seizoen, maar blijft problematisch. Je vult als aanvoerder van te voren keurig alles digitaal in, maar ondertussen wordt er gewoon gewerkt met een ouderwets formulier!
Catering: Overal wel goed, maar er gaat niets boven een Schaal De Bast van Bennie!
Kleedkamer top: Zuvoc (nieuw en ruim).
Kleedkamer flop: Volop ’69 (penetrante urine-geur en erg gedateerd).
Niveau scheidsrechters: Viel niet tegen. Er was nauwelijks gezeur. Niveau goed in De Bast,  bij VKM, bij Tyfoon, bij Doles, bij Zuvoc, bij Flash. Blessures: Dit seizoen te veel. René (knie), Jan (Achillespees), Aike (rug), Jan Hidde (schouder). Onze jonge honden (Bastian, Elwin en Hans) hadden gelukkig nergens last van.

Dan de individuele kwaliteiten van het team:
Aike (The Motivator): Neemt het voortouw in de time-outs en brengt daarmee het team in de juiste swung.  Tweede spelverdeler en buitenaanvaller. Houdt absoluut niet van verliezen (zoals niemand eigenlijk ….). Gebruikt ook de voet af en toe om de bal in het spel te houden.
Bert (The Unpredictabele): De onvoorspelbare. Scoort aan de lopende band als hij dreigt met een smash, maar vervolgens de bal keurig  net achter het blok van de tegenstander legt. Nog steeds weten onze tegenstanders hier geen raad mee. Dit schreef ik ook aan het eind van het vorig seizoen……..Heeft een hekel aan duiken en speelt daarom de bal ook geregeld met de voet. Sterke opslag (als deze tenminste over het net gaat).
Rene (The Flyer): Bij Rene is het altijd afwachten wat er gaat gebeuren met de bal. Soms geniaal, soms geni-niks. Beroemd vanwege zijn zweefmomenten naar de bal. De derde helft is bij hem altijd goed! Temperamentvol en penningvader van heren 2. Helaas vaak geblesseerd geweest het afgelopen seizoen. Op de bank altijd in gezelschap van zijn onafscheidelijke handdoek…..
Elwin  (The Viking): Liet een wedstrijd lopen vanwege EHBO, maar verder altijd present. Robuuste speler, af en toe onnavolgbaar in zijn acties. Soms briljant soms geni-niks (zie Rene). Geef hem een moeilijke bal die hij met links moet verwerken en hij scoort een punt. Heeft ook altijd een sterke derde helft. Elwin heeft het afgelopen seizoen ‘de set up op zichzelf’ geïntroduceerd.
Hans  (The Terminator): Hans heeft als bijnaam Hans Blok, dit hoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Hans zet het blok geregeld op de juiste plaats en op het juiste moment. Mid-aanvaller Sjors van Volop ’69 H1 heeft er nu nog slapeloze nachten van.
Bastian (The Rookie): Een echte rookie. Heeft zich spectaculair ontwikkeld dit seizoen. Speelde zowel in Heren 2 als heren 3 en is in staat op mid de bal snoeihard via een korte aanval binnen te slaan. Moest thuis tegen Tyfoon na zes sets (Heren 3 en 2) bijna aan het zuurstof …. Gelukkig ging het later wel weer!
Jan (The Come Back Kid). Ze gaan nooit dood, die ouwe soldaten, maar bij Jan lijken de jaren te gaan tellen. Heeft in 2017 maar weinig gespeeld, vanwege een slepende beenblessure. Het is en blijft je Achilles-hiel……… Goed uitrusten en shockwaven Jan en volgend seizoen maar hopen op betere tijden! Jan heeft wel moeite met de lijnen, want hij staat geregeld bij de opslag op de lijn in plaats van er achter. We vragen ons dan ook af: heeft Jan de juiste bril op of de juiste lenzen in……… Overigens is Jan nog altijd bijna sneller dan zijn schaduw.
Jan Hidde (The Pricker). Spelverdeler met schouderklachten, waardoor bovenhands opslaan een groot deel van het seizoen niet mogelijk was. Hij vraagt zich af of dit door zijn teamgenoten wel serieus wordt genomen ………  Af en toe een prikbal achter het blok of in de hoeken. Soms was de afstemming met de mid-aanval niet altijd even goed, waardoor er iets moois in gedachten was, maar de uitvoering verre van goed bleek.

Dan nog onze vaste teller: Daniëlle. Een teller met absoluut mogelijkheden om hogerop te komen. Gelukkig hebben we een contract voor vijf jaar met haar afgesloten. Ook al wordt er door andere teams en verenigingen aan haar getrokken, ze blijft Heren-2 trouw. Zeer punctueel, maakt geen enkele fout en baalt er van dat iemand anders dat op het formulier wel doet. Dit zorgt dan voor een boze blik. Volgend jaar digitaal formulier (?). Zal voor haar geen enkel probleem zijn. Maakt met deze capaciteiten ook kans bij de belastingdienst!

Tot zover deze bloemlezing. Op naar het beach-seizoen. O ja, Bennie ook nog bedankt!

Jan Hidde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.