Zomaar een rustig volleybalweekend

Afgelopen weekend was er weinig te doen voor wat betreft het volleybal. In verband met plaatstingstoernooien voor het NOJK was er geen competitieweekend. Tja, wat moet je dan wel gaan doen…. Toch nog even in de Nevobo app gekeken en warempel, er stond nog wel een wedstrijd op het programma, en nog wel in Onstwedde!! Meisjes A moest nog een wedstrijd inhalen tegen MSK A1 uit Musselkanaal.
Aangekomen in de sporthal bleek dat ik niet de enigste was die onze A jeugd wilde aanmoedigen. De tribune bij veld 1 was bomvol, grosso-modo door mensen van onze vereniging maar toch ook een aantal Musselkanaalsters waren aanwezig bij de wedstrijd.
Het publiek kwam behoorlijk aan haar trekken qua volleybal. Er werd vol overgave gestreden voor de punten door beide teams en het niveau was behoorlijk hoog. Na een spannende eerste set wisten de vco-meiden deze winnend af te sluiten met 25-21 door aan het eind net even wat geraffineerder de punten te pakken. De tweede set was een walk-over voor de onstwedders. Na een rommelige set van de msk-meiden werd gemakkelijk met 25-10 gewonnen. Het verzet was wel gebroken was de conclusie maar niets was minder waar!! MSK herpakte zich volledig in de derde set en kwam op een grote voorsprong. Net op tijd kregen de vco-meiden weer de geest en gesteund door het publiek kon de achterstand worden weggewerkt. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 26-24. De vierde set ging lang gelijk op, en evenals in de eerste set werd een voorsprong gepakt en niet meer uit handen gegeven, wederom werd er met 25-21 gewonnen. Een 4-0 overwinning dus, verdiend gewonnen maar wel wat geflatteerd. MSK had qua spel en tegenstand die ze boden zeker een set verdiend.
Onze A1 blijft koploper in de eerste klasse, met een wedstrijd minder en twee punten meer dan de nummer twee Zuvoc uit Zuidbroek. MSK staat momenteel op de vijfde plek maar heeft nog een aantal wedstrijden minder dan de rest. Indien ze die in winst kunnen omzetten stijgen ze in ieder geval naar plek 3 en kunnen het Zuvoc nog lastig maken. Het blijft spannend in deze klasse, een kampioenschap ligt zeer zeker in het verschiet maar het is nog lang niet beslist…