Spectaculaire overwinning dames 1 VCO ’72

Zaterdag 9 december stond voor de dames van VCO’72 de wedstrijd tegen Smash uit Beilen op het programma. Vooraf gezien een pittige tegenstander, aangezien Smash derde op de ranglijst stond en omdat de Onstwedder “wichter” de laatste tijd niet hun beste volleybal hebben laten zien.

De eerste set begon VCO’72 zeer goed aan de wedstrijd. Halverwege deze set stonden de VCO-dames met 3. 4 punten voor. De dames van Smash wisten zich echter goed terug te vechten, waardoor het slot van de eerste set bloedstollend was. VCO’72 wist uiteindelijk deze set met 27-25 te winnen. Ook de tweede set ging redelijk gelijk op, maar was iets minder spannend dan de eerste. Ook deze set werd met verassend met 25-21 gewonnen door VCO. De derde set was weer een ware thriller. Bijna waren de dames uit Onstwedde op een 3-0 voorsprongen gekomen, echter gooide Smash uiteindelijk roet in het eten. Nipt werd deze set met 25-27 verloren.  De vierde set werd een vrij makkelijke prooi voor Smash, 19-25. Er moest een vijfde set aan te pas komen om een uiteindelijke winnaar te krijgen. VCO’72 begon slecht aan de beslissende set en stond in het begin dan ook vrij ruim achter. Echter de dames uit Onstwedde toonden mentale  veerkracht, waardoor ze uiteindelijk de set(15-11) en dus de wedstrijd(3-2) wisten te winnen. Een mooie, goede maar ook een zeer welkome overwinning.