De start van de competitie/prestaties senioren

Op het moment van schrijven is de competitie alweer een paar weken “los”. Voor het bestuur, een aantal commissies en trainers/coaches is de aanvang toch altijd weer een stressmomentje. We proberen uiteraard alle zaken zo goed mogelijk te regelen en uit te voeren maar er blijven altijd dingen liggen. Een paar voorbeelden: 

  • Zijn de teams juist ingedeeld en spelen ze in de klasse die bij hun hoort
  • Zijn de scheidsrechters goed ingedeeld en op de hoogte
  • Zijn de materialen voor de wedstrijden in orde
  • Is de zaalwacht goed geïnstrueerd
  • etc etc etc

Zo zijn er plenty zaken die allemaal voor aanvang van het seizoen al moeten zijn geregeld, voor sommigen een hele klus!! Gelukkig beschikken wij als vereniging over een flink aantal mensen die bereid zijn een aantal zaken op te pakken zodat het bestuur dit niet allemaal alleen hoeft te regelen! 
Uiteraard gaat niet altijd alles goed. Er zijn een paar wedstrijden verzet, ook scheidsrechters hebben onderling geruild omdat ze niet tegelijk kunnen spelen en fluiten… Er zijn jammer genoeg ook al een paar wedstrijden geweest waarbij geen scheidsrechter kwam opdagen, zoiets is nooit leuk en geeft een hoop gedoe. Gelukkig waren er scheidsrechters aanwezig op de tribune die bereid waren om de taken over te nemen. 

En dan de sportieve prestaties:

Dames 1 heeft als (bijna) compleet nieuw team al goed gepresteerd. Tegen het sterke Fama uit Smilde werd toch een set gepakt, de andere twee wedstrijden waren vijf-setters waarvan er een werd gewonnen en eentje verloren. De dames hebben een zware voorbereiding gehad waarbij teambuilding een belangrijk thema was. In het veld is dat goed terug te zien, er wordt hard voor elkaar gewerkt en voor elke bal gevochten! Een plek in de middenmoot op dit moment maar ze gaan ongetwijfeld nog omhoog.. 
Dames 2 kent ook wat nieuwe gezichten. De seizoenstart tegen Tyfoon 1 werd verloren, op zich geen schande, ook hier werd nog een set gepakt en moesten de knoalsters wel aan de bak om de winst te pakken. De wedstrijd tegen SSS dames 2 werd jammerlijk na 5 sets met 3-2 verloren. 
Dames 3 is bijna hetzelfde team gebleven. Na hun promotie naar de 2e klasse hebben ze na 3 wedstrijden ook al 5 punten gesprokkeld waarmee ze mooi in de middenmoot staan!
Dames 4 heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld, maar dan wel tegen het sterk geachte SetUp Wildervank. Deze wedstrijd werd wisselvallig gepresteerd maar aan het eind was het wel een -terechte- 2-2 uitslag. Gezien het spel van deze partij mag er wel een mooie klassering worden verwacht voor dit seizoen. 
Dames  5 is nog enigszins zoekende naar de juiste formatie. Dit nieuwe team, bestaand uit allemaal jonge senioren heeft tegen dames 6 haar eerste punt gepakt maar moest buigen voor het sterke Action. Dit team gaat het komende seizoen nog verrassen, er zullen nog wat trainingsuren nodig zijn maar de kwaliteit is aanwezig! 
Dames 6 heeft de zaakjes al wel op orde. Hun 2 wedstrijden werden beide met 3-1 gewonnen waardoor ze momenteel op de 2e plek staan in hun klasse. Dit ervaren team liet zich door Volop en VVN de kaas niet van het brood eten en mag zichzelf eigenlijk alleen aanrekenen dat ze 2 sets hebben laten liggen.. 

Heren 1 moest de eerste wedstrijd gelijk vol aan de bak tegen Pegasus TerApel. Jammer genoeg waren ze niet compleet waardoor er met 3-1 werd verloren. Hier had meer in gezeten. De volgende tegenstander Quinto werd met 0-4 opgerold en ook tegen Annen werd gewonnen, al was hier een 5-setter voor nodig. Prestaties naar verwachting. Een plek in de sub-top is op dit moment de stand. Toch is de koploper zeker niet uit het zicht..
Heren 2 is na hun promotie en een nieuwe samenstelling ook nog een beetje zoekende. De eerste wedstrijd tegen VSV werd terecht verloren al werd hier niet het vereiste niveau gehaald. Tegen Vios werd met 1-3 gewonnen en het sterkere Annen won in Onstwedde, al waren de mannen dichtbij een 5-setter! Ook een middenmootplek op dit moment. 
Heren 3 is een compleet nieuwe formatie met een aantal nieuwe leden. Zij moeten nog trainingsuren maken om vooral het positiespel beter onder de knie te krijgen. Als dat het geval is zullen zij hun punten zeker weten nog bij elkaar sprokkelen! Afgelopen weekend werd met 4-0 verloren van Rolde maar twee sets was het team dichtbij een overwinning. 

Wordt vervolgd….

AW

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.