Het seizoen van Heren 2

Het seizoen van Heren 2

Heren 2 heeft het seizoen afgesloten met een keurige tweede plaats. Kampioen werd VKM H1, dat 75 punten haalde uit twintig wedstrijden. Heren 2 kwam tot een respectabel aantal van 62 punten en had acht punten voorsprong op Set Uppers H3.

De vaste kern van heren-2 bestond uit Jan Wilzing,  Elwin Wubs, Jan Hidde Wilzing, Bert de Roo, Gerben Huiting en Erwin Ananias. Van heren 3 speelden Bastian Boels, Hans Krijgsman en Aike Wilzing geregeld mee. Aan het begin van het seizoen werd er twee keer verloren. Beide keren op zaterdagavond: uit tegen Set Uppers en tegen VKM. De zaterdagavond is bepaald niet de meest favoriete speelavond voor heren 2. Set Uppers was zo vriendelijk om ondanks tijdig aangeven van onze kant of de wedstrijd verzet kon worden (er waren slechts twee spelers beschikbaar ….) gewoon er op te staan dat er gespeeld moest worden! Gelukkig konden we thuis revanche nemen tegen deze ploeg (3 – 1 winst).

Verder waren er veel saaie wedstrijden tegen ploegen die eigenlijk in de vierde klasse horen. De vierde klasse is bij de heren dit seizoen opgeheven, waardoor MSK H3, SVK H1 (Kielwindeweer), LIS H2 en Olympia H1 (Gasselternijveen) bij ons ingedeeld waren. Al deze wedstrijden, zowel uit als thuis werden met 4 – 0 gewonnen en werden min of meer plichtmatig afgewerkt. Kielwindeweer speelde met twee dames in de gelederen, MSK had een erg jong team met net beginnende volleyballers en ook bij Olympia stonden wat minder begenadigde volleyballers in het veld. Al met al soms moeilijk om geconcentreerd te blijven spelen. Twee keer werd er gespeeld tegen VCO heren 3, dat ook bij ons was ingedeeld. Beide keren werd er gewonnen. In april werd de laatste thuiswedstrijd gespeeld tegen VKM uit Muntendam. Het lukte niet om ons niveau te halen, alleen in de tweede set was het spannend (25 – 27 voor VKM). VKM werd deze avond kampioen. De laatste wedstrijd was tegen Zuvoc in Noordbroek. Ook hier werd eenvoudig met 4 – 0 gewonnen. Promotie is daarmee een feit en het is inderdaad beter voor het team om in de tweede klasse te gaan spelen.

Opvallende zaken:

–  Beste wedstrijden: Thuis tegen Set Uppers H3 en tegen Volop ’69 H1.

–  Slechtste wedstrijden: Thuis tegen VKM en uit tegen Volop ’69. Het lukt ons maar niet om een goede wedstrijd in Pekel te spelen …….

–  Nooit op tijd beginnen: Parkstadhal Veendam. 21.00 uur werd twee keer 21.30 uur (tegen LIS en SVK). Tja, dan wordt het laat maandagavond …..

–  Mooiste hal: Deze prijs gaat dit keer naar De Strohalm in Gasselternijveen. Eén veld, met  genoeg ruimte er om heen en een prima vloer. Kleedkamers: In Vlagtwedde zijn ze helemaal vernieuwd!

–  Douches: In Veendam errug heet en in Noordbroek errug weinig water.

–  De Ruitershorn in Muntendam krijgt alweer de prijs voor de meest lawaaierige hal. Maar er is hoop. Er komt een nieuwe hal die in september waarschijnlijk al in gebruik wordt genomen!

–  Catering: Bijna overal goed. We werden in Vlagtwedde weer eens ouderwets verwend door Kars! In Gasselternijveen  moesten de heren van Olympia zelf na afloop de kantine bedienen en werden we getrakteerd op ouderwetse kleine zakjes chips!

–  Scheidsrechters: Bij LIS uit een dame die zelden floot maar na elke set bij ons kwam
   mekkeren over vermeend schermen ….. het is maar waar je op let, want verder ontging haar vrijwel alles. Gelukkig wordt er veel geaccepteerd door ons team! Verder hadden we niet te klagen over de arbitrage.

Tenslotte het Heren 2 team: Terug van weggeweest: Erwin Ananias en Gerben Huiting. Gerben kon twee maanden niet spelen vanwege een enkelblessure, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen VSV H2. Dan onze Achilleshiel: Jan Wilzing. Had het hele seizoen last van zijn achillespees. Overal inzetbaar en altijd slijmen bij de aanvoerder om een basisplaats: Elwin Wubs. Dan de man van de tactische bal net achter het blok na dreiging van harde smash: Bert de Roo. Spelverdeler en nog steeds onderhands serverend wegens schouderblessure: Jan Hidde Wilzing.
Al met al een geslaagd seizoen met dank aan de spelers van heren 3 die allemaal wel een of meerder keren mee zijn geweest. En dank aan onze vaste en ook foutloze teller Daniëlle.

Jan Hidde Wilzing

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.