Dames 1 verrast tegen Zuidwolde

Afgelopen weekend moest ons vlaggeschip richting Zuidwolde (Dr.) voor de lastige uitwedstrijd tegen de huidige nr.2:  VCZ dames 1. Tijdens de thuiswedstrijd waren de drenten oppermachtig maar wisten onze dames de laatste set nog te pakken, als het scenario weer zo zou kunnen uitpakken zou er voor getekend worden.
Het scenario van de thuiswedstrijd werd niet herhaald…. Vanaf het begin waren de onstwedder dames goed bezig, pass liep goed en de cruciale set up positie werd uitstekend ingenomen door Anniek Elzen. VCZ had hier niet bepaald op gerekend en had hier ook geen antwoord op waardoor VCO de eerste set met 23-25 binnensleepte. De tweede set was VCZ beter op haar hoede, met gevarieerd spel wisten ze vrij eenvoudig het initiatief te behouden en deze set met 25-14 te pakken. Ook de derde set was een prooi voor de tegenstander,  eindstand van de set was 25-20. Een 2-1 achterstand in sets dus! VCO liet al in het verloop van de derde set zien dat er verbetering in het spel kwam en brachten dat in de vierde set tot uiting. Met maar liefst 15-25 werd deze set gewonnen, een vijfde set moest gespeeld worden! Deze vijfde set ging VCO op dezelfde voet verder met goed volleybal, veel servicedruk en ontregelde wederom de zuidwolder dames en aan het eind prijkte er een 12-15 stand in het voordeel van VCO op het scorebord.
Een 2-3 overwinning op de nummer twee, verrassend maar het laat zien waartoe de dames in staat zijn. Met nog een paar belangrijke (thuis)wedstrijden voor de boeg tegen de naaste concurrenten ligt de strijd om lijfsbehoud nog helemaal open. Als de VCO dames dit niveau kunnen blijven opbrengen kan het seizoen nog een leuk slot krijgen.