Heren 1 wint van heren 2

Afgelopen zaterdagavond stond de competitiewedstrijd tussen VCO Heren 1 en Heren 2 op het programma. Na een leuke wedstrijd met kansen over en weer trok Heren 1 aan het langste eind en won met 3 – 1.

Voor een goed gevulde tribune begon Heren 1 goed aan de wedstrijd. De ploeg kwam al snel op een ruime voorsprong. Bij Heren 2 kwam de pass niet goed, waardoor ook de aanval niet uit de verf kwam. De set werd eenvoudig door Heren 1 met 25 – 13 gewonnen.

In de tweede set kon Heren 2 wel goed partij bieden en lukte het ook om aanvallend de tegenstander onder druk te zetten. Ben Wilzing en Geert Jan Huiges maakten de nodige punten en na een spannend slot won Heren 2 de set met 28 – 26.

Heren 1 was hierdoor toch wat uit het veld geslagen, want de ploeg begon  slecht aan de derde set. Heren 2 nam een voorsprong van tien (!) punten, maar zag Heren 1 toch weer terug komen, o.a. door goede aanvallen via Gerben Veldhuis en Werner Wessels. Het publiek kreeg een aantal leuke rally’s voorgeschoteld, maar het was uiteindelijk Heren 1 dat de set naar zich toe wist te trekken: 25 – 19.

Ook in de vierde set werd er door Heren 2 goed gespeeld, maar was Heren 1 toch een maatje te groot. De set ging met 25 – 20 naar Heren 1, dat hierdoor vier punten wist te behalen en nu weer op de (gedeelde) tweede plaats staat in de poule, achter Tyfoon. Datzelfde Tyfoon is zaterdag 8 maart a.s. de eerstvolgende tegenstander van Heren 1. In De Bast begint de wedstrijd om 19.00 uur.