Weiteveen uit, altijd lastig, vooral het douchen

Dames 1 vertrok zaterdag 4 oktober naar Weiteveen. Een onbekende tegenstander, maar dat geldt voor alle teams die we tegenkomen dit seizoen. Diana wist nog net een kat te ontwijken, en zo bereikten we zonder kleerscheuren, op Dierendag, sporthal De Webbe. Paulien had een nieuw Libero shirt gekregen en daar moesten we natuurlijk nog even mee op de foto. Het warmlopen kon beginnen.

Na het schudden van handen was iedereen er klaar voor. De eerste set liep niet aan VCO kant. Enig voordeel, bij Klimop liep het ook niet, waardoor de set vrij eenvoudig met 25-13 werd gewonnen. De tweede set moest het allemaal beter. De pass moest verder gebracht, de set-up moest dichter op het net, en de aanvallers moesten betere keuzes maken. De opdracht voor de tweede set was duidelijk maar niemand bleek in staat om het daadwerkelijk uit te voeren. Time-outs, wissels, niets hielp en de set ging geheel kansloos naar Klimop, 25-16.

De derde set moest er dus wat gebeuren. Bij vlagen werd er goed gespeeld en VCO wist een voorsprong op te bouwen. Helaas zakte het ook zo weer weg. Uiteindelijk was het Klimop met het eerst set-point. Dit werd weggewerkt en VCO mocht serveren voor de set. Ook dit werd niet benut en zo ging het over en weer. Uiteindelijk was het raak voor VCO, 29-27. De set was binnen maar dit had ook zeker anders af kunnen lopen. Toch was iedereen opgelucht dat de set binnen was gesleept en wilden we nog even laten zien dat het ook anders kon. Zo werd er vol goede moed aan de vierde set begonnen. Moniek had er blijkbaar genoeg van en met een goede servicebeurt sleepte ze het team erdoor. De voorsprong was hierdoor dusdanig dat Klimop er niet meer in geloofde. Met 25-13 werd de set gewonnen.

Na afloop deelde een speelster van Klimop mee dat de douche koud was, er was een probleem met de ketel. Dan eerst maar iets drinken. Ondertussen werd de ketel gereset (vraag Paulien voor de Drentse uitspraak). Even later was het water weer warm. Gauw douchen dus. Warm was echter niet het goede woord, het water was Heet. De drinkflessen werden half gevuld met heet water en verder gevuld met koud water uit de kraan. Nadat iedereen zo goed als schoon was werd de reis naar Onstwedde ingezet. Onderweg werd het Drents accent nog flink geoefend want volgende week moeten we weer uit: deze keer naar Coevorden. 16:00 uur in de Drostenhal, tot ziens 🙂

IMG-20141004-WA0001

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.