VCO’72 dames 1 – SSS/E

De laatste wedstrijd van 2015, vlak voor een korte winterstop, staat er een belangrijke wedstrijd tegen SSS/E uit Emmer-compascuum op het programma. De overgang van een zwakke tweede klasse naar een sterke eerste klasse blijkt niet eenvoudig te zijn. Na negen wedstrijden zijn er slechts zes punten behaald. Er wordt hard getraind door de dames onder leiding van Henk Koops, waarbij het spel steeds beter gaat, nu is het tijd om dit om te zetten in een goed resultaat tijdens de wedstrijden. Elyn Prins moet deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan, gelukkig is Rianke Nieuwenhuis bereid gevonden om als reserve spelverdeler mee te gaan.

De eerste set start trainer Henk Koops met Anniek Elzen, Annelieke van Hoorn, Tamara van Dijk, Hilde Spaans, Daniek Hilverts, Diana Wilzing en libero Paulien Baas in de basis. VCO’72 maakt een goede start en weet op een redelijk ruime voorsprong te komen en lijkt hiermee de eerste set binnen te halen. Aan het einde van de eerste set komt SSS/E wat beter in het spel en weet door een sterke buitenaanvaller veel punten te maken. VCO’72 maakt in de eerste set veel servicefouten en verliest door een combinatie van deze twee factoren de eerste set met 23-25.

In de tweede set komt Moniek Kruiter in het veld voor Annelieke van Hoorn. Ook nu blijken de dames veel moeite te hebben met de aanvallen van de tegenstanders en lukt het niet om het initiatief over te nemen en zelf tot scoren te komen. De SSS/E dames profiteren van het slechte spel en zijn aan het net blokkerend sterk. Zowel de eerste als de tweede set als de derde set wordt er verloren met respectievelijk 20-25 en 12-25.

Pas in de vierde set lijken de dames van VCO’72 zich weer wat te herstellen, ze krijgen wat meer vat op het spel van SSS/E. Het wordt aan het einde van het set nog even spannend, maar wordt gelukkig wel winnend afgesloten met 25-23.

De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 9 januari om 17.00 uur in de bast tegen uit Action uit Nieuw Buinen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.