Heren 1 gepromoveerd

Zaterdag 6 mei j.l. stond voor heren 1 nog een toernooi op het programma. Er moest tijdens een mini-toernooi samen met AFC Appelscha, Smash Beilen en VVE Erica worden gestreden om promotie naar de eerste klasse. Gerard Koerts, Werner Wessels, Herman Mulder, Marcel Huisman, Tom Wagenaar, Roelof Migchels, Jaap Wubs en Aike Wilzing reisden af naar Ommen om deze laatste horde te nemen.

De eerste wedstrijd was tegen AFC. Dit team speelde afgelopen seizoen in de eerste klasse en werd vooraf gezien als een van de sterksten in het deelnemersveld. Al gauw bleek deze vrees ongegrond, sporadisch werden er nog goeie punten binnengeslagen door de lange middenaanval en ondanks een zwakke start van de VCO heren werd de eerste set met 25-21 gewonnen. De tweede set werd vanaf het begin gedicteerd door VCO en door een vroege voorsprong werd freewheelend de tweede set ook gewonnen: 25-17. De eerste horde was genomen!
De tweede tegenstander was de ploeg uit Erica. Deze had in een drie-setter (er werd telkens gespeeld om twee gewonnen sets) van Smash verloren en in het team zaten een aantal jonge, fanatieke jongens. Echt lengte was echter niet aanwezig en dat hebben ze geweten. Tijdens de eerste set kwam VCO in een ware flow terecht en werd ongrijpbaar voor de tegenstanders. Alles lukte eigenlijk wel, buitenaanval, snelle mid, diagonaal, het maakte allemaal niet uit, VVE had totaal geen antwoord op het onstwedder geweld. Eindstanden 25-11 en 25-16.
Smash Beilen had inmiddels ook haar tweede wedstrijd gewonnen en aangezien ze samen met ons team de twee promotieplaatsen al hadden bemachtigd werd de laatste wedstrijd eentje om des keizers baard. Gerard Koerts en Marcel Huisman, die fysiek niet fit waren, bleven aan de kant en hun vervangers Aike Wilzing op set up en Roelof Migchels op mid mochten het karwei afmaken. Uiteraard was het best wel even wennen dat een team op twee plaatsen (inclusief de cruciale spelverdeler) werd gewijzigd zodat Smash nog lang in de wedstrijd mee kon gaan. Uiteindelijk bleek VCO de sterkste en werd in een drie-setter afgerekend met deze tegenstander. Vreugde alom bij de spelers en meegereisde supporters! Volgens seizoen zowel dames 1 als heren 1 in de eerste klasse actief!